Esittelyssä Janni: rohkea uusien tanssilajien kokeilija

You are currently viewing Esittelyssä Janni: rohkea uusien tanssilajien kokeilija

Janni Hassel, 30v, työskentelee business leadina

“Janni tanssii läpi vuoden, hiihtää talvet ja golfaa kesät.”

Jannin tanssiharrastus on alkanut jo teini-iässä, jolloin hän tanssi showtanssia. Opintojen myötä Jannille tuli muutamien vuosien tauko tanssista, koska silloin piti priorisoida muita asioita elämässä. Tauon jälkeen, kahdeksan vuotta sitten Janni löysi uudestaan tanssiharrastuksensa pariin ja tutustui itselleen täysin uuteen lajiin: Dancehalliin. Hän aloitti Dancehall harrastuksensa Bellen Dancehall -tunneilla. Siitä asti Janni onkin käynyt Bellen tunneilla ja Viballa tanssimassa. 

Dancehall oli alkuun haastavaa. Tauko tanssista toi oman haasteensa, mutta Dancehallissa tarvittiin myös erilaista liikekieltä, johon Janni oli tottunut. Onneksi tunnit olivat hauskoja ja niissä viihtyi. Belle oli ja on edelleen kannustava opettaja, joten Janni on pysynyt lajin parissa. Silloin tällöin Janni käy myös Unisex Dancehall -tunneilla, sillä se tyyli on energisoivaa ja molempia suuntauksia on kiva harrastaa. 

Tällä hetkellä Janni käy Viballa Commercial ja Reggaetón -tunneilla. Hän lähtee aina rohkeasti kokeilemaan itselleen uusia tanssilajeja, koska ikinä ei voi tietää ennakkoon, mistä löytyy itselle hyvän fiiliksen tuottava tanssilaji ja uusi mielenkiinnon kohde. Uusien lajien kokeileminen haastaa itseänsä tanssijana aivan eri tavalla. Esimerkiksi tällä kaudella Janni kävi testaamassa Waacking -tuntia, kun hänelle oli kertynyt korvattavia tunteja. Tunti oli haastava, mutta myös hauska. Se oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tunti. Janni on myös kumppaninsa kanssa käynyt paritanssi -tunneilla, jossa yhteinen rytmi löytyi vasta kun osasi huomioida myös parin liikekieltä.

Uuden lajin kokeileminen mahdollistaa sen, että voi löytää itselleen uuden tyylikielen ja pääsee kehittämään kehonhallintaa, joka kuitenkin jokaisessa lajissa on vähän erilainen. Esimerkiksi Reggaétonissa ja Commercialissa pääsee täysin eri tavalla haastamaan omaa kehoansa ja tyyli on lajeissa erilainen. Reggatónissa korostuu energisyys ja rytmisyys, kun taas Commercialissa yksityiskohdat ovat tärkeitä. Nämä tunnit tasapainottavat hyvin toisiansa ja molemmissa pääsee keskittymään eri asioihin. 

Janni tykkää siitä, että tanssissa kehittyy kehonhallinta, josta on paljon hyötyä muissakin lajeissa. Kun Janni muutamia vuosia sitten aloitti golfin, iso hyöty oli siitä, että tanssin kautta oli kehittynyt hyvä kehonhallinta. Golfin liikekielen omaksuminen oli helppoa ja ohjeistusten ottaminen vastaan sujui hyvin, kiitos tanssiharrastuksen!

Tanssi on aina ollut Jannille harrastus ja hän aikoo jatkaa sitä myös tulevaisuudessa. Tanssi on Jannille tapa tyhjentää pää töiden jälkeen ja ottaa pieni irtiotto arjesta. Esiintymiset esim. joulujuhlassa tuovat kivaa lisähaastetta, mutta kun työ on välillä kuormittavaa, niin kuormittavuutta ei toivo harrastukselta. Vaikka työpäivä olisikin ollut rankka, niin onneksi aina viimeistään tunnin jälkeen lähtee hymyssä suin kotiin. 

Janni voisi suositella kaikille tanssin aloittamista, sillä se on hauskaa, tunneilla saa hyvän fiiliksen ja pääsee unohtamaan arjen murheet. Tanssi ei ole ns. puurtamista, vaan kaikki ovat siinä hyviä ja oma fiilis on kaikkein tärkeimmässä asemassa. Yksinkertaisesti tanssi on Jannin mielestä huippuharrastus!

Kirjoittanut ja Jannia haastatellut, Suvi Hattunen