Ira Saari

Reggaeton

Ira on tanssinut monipuolisesti eri katutanssilajeja jo parin vuosikymmenen ajan. Rakkaus reggaetoniin syttyi vuonna 2010.

Vuosien varrella Ira on hakenut oppia eri opettajilta, Suomesta ja ulkomailta. Hän on matkustanut useamman kerran Kuubaan, missä hän on päässyt oppimaan salsaa sekä verkostoitunut paikallisiin katutanssijoihin ja siten päässyt sisälle myös cubatoniin/sen alalajiin reparteroon. Tammikuussa 2023 Ira pääsi matkustamaan ensimmäistä kertaa reggaetonin kotisaarelle Puerto Ricoon, missä hän pääsi hakemaan oppia lajin juurilta.

Ira on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2017 ja on koulutukseltaan urheiluhieroja. Molempien ammattien vuoksi termi ’liikkuvuus’ ja sen ymmärtäminen niin teoriassa, kuin käytännön tasollakin on erittäin tärkeää. Ira on lisäkouluttautunut liikkuvuuden saralla ja tämän myötä hänelle on kertynyt kokemusta myös kehonhuoltotuntien pitämisestä sekä yksilövalmennuksesta.

Opettajana ehdottomasti tärkeintä Iralle on, että tunneilla on aina hyvä tekemisen meininki. Tavoitteena on, että oppilailla on turvallinen tila ilmaista itseään ja kysyä kysymyksiä milloin vain. Reggaeton on ennen kaikkea asennelaji, mutta Ira pyrkii haastamaan myös teknisesti ja kannustaa ihmisiä poistumaan mukavuusalueeltaan.

Vuosien varrella Ira on käyttänyt paljon aikaa reggaetonin juurien ja kehityksen opiskeluun, ymmärtääkseen sen monimuotoisuutta paremmin. Hän kokee velvollisuudekseen opettajana välittää tietoa eteenpäin myös oppilailleen.

@ira_saari