Female Dancehall

Lukkari

Kausi 23.8. - 7.12.2024

 MaanantaiTorstai
16:00
Female Dancehall Steps
Anna
 
17:00
Female Dancehall 2
TÄYNNÄ
Anna
 
19:00 
Female Dancehall 1
TÄYNNÄ
Anna

Tunnit tauolla 2.11 (pyhäinpäivä) ja 6.12 (itsenäisyyspäivä)

Ilmoittautumaan tästä!

Tutustu myös Dancehall Queen Styleen (DHQ) ja muihin Dancehall-tunteihin

Female Dancehall -tunneilla tanssitaan Dancehallin naisellista tanssityyliä, johon kuuluu afrokaribialaisille tansseille ominainen lantion käyttö, energisyys sekä voimakas naisellinen ilmaisu ja liikekieli. Female Dancehall -tunnilla opetellaan liikkeitä eli moveja tai stepsejä jamaikalaisilta naistanssijoilta ja -tanssiryhmiltä ja tehdään niiden pohjalta koreografioita. Toisin kun Dancehall Queen Stylessa, Female Dancehallissa ei tehdä akrobatiaa tai lattialiikkeitä.

Female Dancehall 1 -tunnilla (alkeet) keskitytään erityisesti lajissa käytettäviin lantionkäyttötekniikoihin sekä tehdään helpompia liikkeitä sekä koreografiaa. Tunti soveltuu aloittelijoille ja niille, joille lajin perustekniikka ei ole vielä hallussa. 

Female Dancehall 2 (keskitaso) -tunneilla edetään nopeampaan tahtiin, tehdään haastavampia liikkeitä ja koreografiaa. Tälle tunnille toivotaan useamman kauden kokemusta Female Dancehallista.

Female Dancehall Steps

Female Dancehall Steps tanssitunti keskittyy Dancehall-liikkeiden opettelemiseen. Tällä kurssilla opetellaan monipuolisisesti eri liikkeitä eri jamaikalaisilta naistanssijoilta ja -tanssiryhmiltä. Tunneilla ei tehdä koreografioita, mutta liikkeitä yhdistellään yhteen niin kutsutuiksi rutiineiksi eli ”muuvi-pätkiksi”. Uusien liikkeiden lisäksi tunnilla opetellaan ilmaisua, flowta, tekniikkaa ja tyyliä movien takana. Tuntia suositellaan niille, jotka ovat jo tanssineet Female Dancehallia, tai jotakin samantyyppistä tanssilajia. Mikäli haluat tunnille mukaan, mutta lantionkäyttö on sinulle vielä uudehkoa, suositellaan tämän kurssin tueksi Waistline-, Twerk– tai Female Dancehall 1 -tuntia. Taso on tunnilla avoin ja harjoiteltavat liikkeet ovat toisinaan hieman helpompia ja toisinaan haastavampia.