Reggaeton

Lukkari

Kausi 23.8. - 7.12.2024

 Keskiviikko
17:00
Reggaeton 1
Ira
18:00
Reggaeton 2
TÄYNNÄ
Ira

Tunnit tauolla 2.11 (pyhäinpäivä) ja 6.12 (itsenäisyyspäivä)

Reggaeton musiikkigenre, kuten tanssikin, on fuusio eri lajeista. Reggaetonin synnyinpaikka on Puerto Rico, mutta musiikin juuret kulkevat Panaman kautta Jamaikalle ja toisaalta myös New Yorkiin.

Panamalaiset artistit tekivät Jamaikalta peräisin olevaan reggaeen ja dancehalliin pohjautuvaa musiikkia, muuttaen sanoitukset espanjaksi. Tätä kutsuttiin nimellä ”Reggae español”. Samaan aikaan Puerto Ricossa oli noussut suosio New Yorkista liikkeelle lähteneeseen Hip hopiin ja paikalliset artistit räppäsivät espanjaksi. Kun reggae español saavutti puerto ricolaiset artistit ja tuottajat, otettiin siitä rytmi, mikä yhdistettiin heidän musiikkiinsa. Näin syntyi Reggaeton.

Alkuaikoina, kun reggaetonin tahtiin tanssittiin esimerkiksi bileissä, liike oli erittäin lantio- ja keskivartalopainotteista ja usein sitä tanssittiin parin kanssa. Musiikin kaupallistuessa myös tanssi alkoi kaupallistumaan ja nykyään tanssisaleissa se tunnetaan soolona tanssittavana katutanssilajina. Lajilla ei ole nimettyjä liikkeitä, eikä näin ollen myöskään tarkkoja sääntöjä. Puerto Ricossa tanssijat ottavat vahvasti vaikutteita hip hopista, yhdistäen siihen monipuolisesti lantion ja keskivartalon käyttöä. Toinen tyypillinen piirre lajille on liikkeen kontrastit, yhdistellen rauhallisempaan ja sulavaan liikkeeseen vahvoja ja nopeita aksentteja.

Ilmoittautumaan tästä!

Reggaeton 1 alkeistason -tunnilla lähdemme etsimään sekä pehmeämpää, että terävämpää liikettä keskivartalosta ja yhdistellään siihen erilaisia yksinkertaisia steppejä. Lisäksi pureudumme tarkemmin reggaetonin historiaan ja kehitykseen ja sitä kautta haemme ymmärrystä ja asennetta tanssiin.

Reggaeton 2 keskitason -tunnilla lähdemme edellä mainittujen lisäksi haastamaan kehoa hieman haastavimmilla askelkuvioilla. Keskitymme enemmän musikaalisuuteen ja musiikin erilaisten yksityiskohtien tulkintaan. Keskitason tunti voi sopia myös sellaiselle, jolla ei ole aiempaa kokemusta kyseisestä lajista, mutta on muuten tanssinut eri katutanssilajeja ja on valmis haastamaan itseään uudessa lajissa.