Dancehall

Lukkari

Kausi 23.8. - 7.12.2024

 MaanantaiTiistai
17:00 
Party Dancehall
Japs
18:00
New School Dancehall 2
Japs
Flowing Dancehall
TÄYNNÄ
Japs
19:00
Middle School Dancehall
Japs
Dancehall Steps 2
Japs
20:00
Dancehall 1
Japs
Collective Vibes -ryhmä
HAKU AUKI
Japs

Tunnit tauolla 2.11 (pyhäinpäivä) ja 6.12 (itsenäisyyspäivä)

Tutustu myös vain naisten dancehall-kursseihin: Female Dancehall & Dancehall Queen Style (DHQ)

Ilmoittautumaan tästä!

Dancehall on Jamaikalainen katutanssilaji, joka kehittyy nopeasti Jamaikan kaduilla kun tanssiryhmät luovat tiuhaan tahtiin uusia liikkeitään. Dancehallin liikekielessä tiukat aksentit ja räjähtävyys yhdistyvät sulavaan liikkeeseen. Siihen liittyy vahva ilmaisullinen puoli: se antaa mahdollisuuden ilmaista koko tunteiden skaalaa liikkeen avulla. Dancehall onkin energistä ja suureleistä, eikä se pyytele anteeksi. Dancehall on ennen kaikkea asennelaji! Oleellista dancehallille on tanssin vahva tunteminen omassa kehossa, koska tanssi tulee syvältä.

Dancehallin alkeiskurssi: Dancehall 1 (Japs)

Dancehall 1 alkeistason tanssikurssi on täydellinen tanssikurssi kaikille Dancehallista kiinnostuneille, jotka ovat lajissa aloittelijoita tai ensikertalaisia! Tämä kurssi sopii sinulle hyvin myös siinä tapauksessa, mikäli olet käynyt Dancehall-tunneilla alle vuoden tai lajin perusteet eivät ole vielä hallussa. Dancehall 1 -tanssikurssilla opetellaan helppoja dancehall-liikkeitä, kehon käyttöä ja perusasentoa, sekä tutustutaan lajin kulttuuriin ja liikekieleen. Helppoja tanssiliikkeitä yhdistellään yksinkertaisiksi sarjoiksi, eikä tällä tunnilla tehdä vaikeita koreografioita. Tunti on hauska ja energinen. Tätä tuntia opettaa Viban super suosittu jamaikalainen dancehall-opettaja Japs. ”If it’s your first time dancing, looking for a good vibes or you have just started dancing then this class is for you.” Jos haluat täydennystä alkeistason tunnille ja syventää ymmärrystäsi Dancehallista, suosittelemme tämän tunnin pariksi Dancehall Middle School -tuntia. Nämä tunnit yhdessä antavat vahvan pohjan Dancehall-osaamisellesi.

Middle School Dancehall (Japs)

 ”Dancehall Middle School is all about fun, energy and vibes! You also get a chance to experience what dancehall was in the early 2000’s. This class will only have you smiling and rocking whether you are a beginner or you have experience in dancing.” -Japs

What is Dancehall without foundation and knowledge? Tule oppimaan Dancehallin äärimmäisen tärkeä osa-alue: Middle School Dancehall! Tätä tanssituntia suositellaan heille, joille lajina Dancehall on vielä uusi tuttavuus, mutta myös heille, jotka ovat aloittaneet Dancehallin oppimisen New School Dancehallista, eikä näin ollen Dancehallin pohja ole vielä täysin hallussa. Koko Dancehallin laaja skaala ja erilaiset tyylit pohjautuvat samaan liikekieleen, joka pohjautuu Old ja Middle School Dancehalliin. Usein Dancehallissa edistyneemmätkin tanssitunneilla kävijät kamppailevat samankaltaisten tekniikka-/tyyliongelmien kanssa, jos heiltä on jäänyt foundation opettelu välistä. 

Middle School -tanssit ovat tänäkin päivänä suuri ja tärkeä osa Dancehall-bileitä, niin Jamaikalla kun muuallakin maailmassa. Kun biisit ja sosiaaliset tanssit tulevat tutuiksi, avautuu Dancehallin yksi tärkeimmistä ominaisuuksista: yhteisöllisyys ja yhdessä jaettu tanssi!

Flowing Dancehall (Japs)

Tällä tunnilla keskitytään New School Dancehallin sulavaliikkeiseen puoleen. Tunnilla harjoitellaan sekä sulavia Dancehall-liikkeitä että koreografiaa. Tämän kurssin käytyäsi tulet Dancehallissa sulavammaksi tanssijaksi ja osaat sitouttaa liikkeitä paremmin toisiinsa. Tällä tunnilla opetellaan myös rentoutumaan tanssissa ja tunnin keskiössä on fiilis. Autenttisen jamaikalaisen opettajan opissa löydät aidon dancehall flown ja fiiliksen. Tärkeintä tällä tunnilla on rentoutua ja vapautua musiikin vietäväksi. ”Flowing Dancehall is totally about flow, groove and feeling. This class involves some smooth and soulful steps, which will be used for choreos. This class will not only be fun, but also will help you to improve and be more relaxed with your dancing.” -Japs

Tämä tunti on avoimen tason tunti, mutta osallistujilta toivotaan jo kokemusta Dancehallista. Alkeistason tanssijoille Dancehall Beginners 1 ja Middle School Dancehall ovat parempia tunteja.

Party Dancehall (Japs)

Tämä tunti on All About the Vibes! Tunnilla tehdään Jamaikan Dancehall-bileiden suurimpia ja tunnetuimpia tanssiliikkeitä. Nämä liikkeet ovat Jamaikalla Dancehallin suurin ja tärkein osuus tanssikulttuurista juuri nyt. Jamaikan katubileissä nämä sosiaaliset tanssit saavat koko bilekansan tanssimaan kutakin liikettä siihen kuuluvan biisin mukaisesti. Tällä tunnilla yhdistyvät musiikki ja siihen kuuluvat tanssiliikkeet ja liikkeet opetellaan pääosin musiikin tahdissa.

Tämä tanssitunti on energinen ja hauska! Dancehall-tietosi, -taitosi ja -flowsi kehittyvät takuuvarmasti. Tunnilla on avoin taso ja myös lajia aloittelevat dancehall-harrastajat ovat tervetulleita mukaan.

New School Dancehall 2 (Japs)

Japsin suositulla New School Dancehall -tunnilla treenataan Dancehall-liikkeitä (stepsejä) ja koreografiaa. Koreoissa pääset fiilistelemään täydellä tunteella! Koreografiat vaihtuvat useaan kertaan kauden aikana ja jokaisella koreografialla on omanlaisensa teema ja tunne. 

Kevätkaudella New School Dancehall on tason 2 tunti, eli jatkotason tanssitunti. Osallistujilta odotetaan vahvaa Dancehall-pohjaa ja kokemusta lajista. ”In this class we do dancehall steps and choreography. This class is more difficult than the rest. If you are looking for a challenge, then this is the class for you.”

Dancehall Steps 2 (Japs)

”In this class we will do only New School Dancehall Steps from some of the top Jamaican dance crews including BG Dancerz.” -Japs

Tällä jatkotason Dancehall-tunnilla opetellaan haastavampia Dancehall-liikkeitä, joten tälle tunnille osallistuaksesi sinulla tulee olla Dancehallin pohja kunnossa ja usean kauden tanssikokemus lajista.

Collective Vibes -ryhmä (Japs)

Japsin energinen treeniryhmä, nimeltään Collective Vibes, starttasi vuoden 2021 syksyllä ja on toiminut aktiivisesti siitä lähtien. Ryhmä on tehnyt monipuolisia projekteja erilaisista videoprojekteista Flash Mobeihin, sekä osallistunut Show Of The Year (Soty) -kisoihin vuosina 2022-2024. Japsin ryhmässä vallitsee rento, innokas ja hauska tekemisen meininki.

Ryhmä hakee tällä hetkellä muutamaa uutta jäsentä syyskaudelle!

Voit hakea mukaan motivaatiokirjeellä, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:
1. Miksi haluat mukaan ryhmään?
2. Mikä on tanssitaustasi?
3. Millä muilla viikkotunneilla kävisit ryhmän treenien lisäksi?

Liitä mukaan video tai linkki tanssistasi ja lähetä vastaukset sähköpostitse info@vibadance.fi.

Ryhmään pääsy edellyttää hyvää ryhmätyöskentelyasennetta, avointa mieltä, treeni-intoa, sekä kykyä omaksua nopeasti dancehall-liikkeitä ja koreografioita. Ryhmään osallistuvilta vaaditaan vähintään Dancehall Steps 2-viikkotuntiryhmän treeneihin sitoutumista ryhmän omien treenien lisäksi.