Tanssin taikaa ja joulun lumoa: VIBAn ensimmäinen joulujuhla

You are currently viewing Tanssin taikaa ja joulun lumoa: VIBAn ensimmäinen joulujuhla

Vuoden 2023 joulukuun juhlakauden kruunasi Viban ensimmäinen joulujuhla, joka valaisi Tiivistämön upealla tunnelmallaan! Tässä blogissa pääset kurkistamaan tanssijan silmin tapahtumaan, jossa kutkuttava jännitys sekä tanssin ilo kohtasivat lavalla. Kirjoittajana VIBAn Dancehall, Waistline ja Commercial tunneilla käyvä Suvi Hattunen (kuvassa vasemmalla).

Ennen lavalle astumista omalla kohdallani ilmassa oli jännityksen tuntua. Viimeisestä esiintymisestä oli vierähtänyt tovi, ja monet kysymykset pyörivät mielessäni: Olenko tarpeeksi valmistautunut? Mitä jos teen virheen? Olenko tarpeeksi hyvä esiintymään? Kenraaliharjoituksen aikana sain onneksi varmuutta ja päästin nämä ajatukset pois päästäni. Muut ovat samassa tilanteessa ja ajattelevat varmasti samalla tavalla.

Lavalle asteli esiintyjiä eri tasoilta, aloittelijoista kokeneisiin konkareihin, ja jokainen sai nauttia yleisön kannustuksesta. Opettajien soolot loistivat lavalla, mutta tärkeintä oli, että kaikki esiintyjät kokivat olevansa yhtä arvokkaita. Yleisön lämpimät suosionosoitukset loivat uskomattoman tunnelman, jota en ollut kokenut aiemmin. Nuoruuteni kilpailutilanteissa jännitys oli yleensä sietämätön, mutta täällä joulujuhlassa yleisön tuen myötä pääsin rentoutumaan. Nyt ei onneksi ollut kyse kilpailusta, vaan esiintymisestä. 

Oli hienoa päästä näyttämään perheelle ja ystäville niitä taitoja, joita olin harjoitellut Viban tunneilla. Näiden taitojen jakaminen oli aiemmin jäänyt ainoastaan Viban seinien sisäpuolelle ja toisinaan kuvatuille videoille. Yleisössä ollut 80-vuotias mummoni innostui esityksistä niin, että liittyi itsekin tanssimaan bileissä ja lupasi tulla seuraavina vuosina uudestaan.

Toki mukaan mahtuu aina kömmähdyksiä. Varsinkin kun olin mukana useammassa esityksessä ja ennen esitystä oli ollut pientä flunssaa ja treenejä oli jäänyt välistä. Jännitti se että, miten tulen muistamaan kaikki koreografiat. Ja “pahin pelkoni” kävikin toteen: yhdessä esityksessä unohdin seuraavan liikkeen ja sitä seurasi pieni hämmennys lavalla. Kun jälkikäteen näin videon, niin arvatkaa mitä? Sitä ei edes huomannut videolta! Aivan turhaan siis harmittelin joulujuhlan jälkeen kun yksi suoritus mukamas epäonnistui.

Onneksi muut esitykset sujuivat paremmin, vaikka korjattavaa on aina. Commercial -tunnin esityksestä nautin eniten, sillä musiikki oli rauhallisempi ja pääsin ottamaan yleisöön katsekontaktia. Päivää muistellessa tunnen edelleen sen saman kutkuttavan jännityksen ennen lavalle astumista ja sen hyvän olon tunteen esityksen jälkeen. Ja kun mummoni vielä kaksi kuukautta tapahtuman jälkeenkin fiilistelee joulujuhlaa, tiedän, että tästä on tulossa ainakin meidän perheelle uusi perinne.

Oli ihanaa nähdä muidenkin tanssituntien esityksiä ja löytää inspiraatiota kokeilla uusia tanssilajeja. Yhteisöllisyyden meininki oli huikea, kun kaikki kannustivat toisiaan. Pukuhuoneessa välittyi ilon ja ylpeyden tunne, kun tanssijat kehuivat toistensa esityksiä.

Viban ensimmäinen joulujuhla oli täynnä taikaa ja lumoa, ja odotan innolla tulevia vuosia, jolloin pääsen jälleen jakamaan tanssin iloa ja yhteisöllisyyttä tämän upean yhteisön kanssa.

Palautetta yleisöstä ja esiintyjiltä

Aivan mieletön näytös! Paljon upeita esityksiä, joissa tanssijat aloittelijoista edistyneisiin selvästi nautti olostaan 😍 Mieletön energia niin lavalla kuin yleisössäkin! 

Tulin täysin ulkopuolisena mukaan katsomaan ystävän esityksiä. Minusta oli ihana että tapahtumassa korostettiin turvallista tilaa ja kehoneutraaliutta, tuli kiva olo, koska tulin hieman ujostellen mukaan. 

Esityksessä oli samaan aikaan se tunne, että olen katsomassa ammattimaista ja hyvin organisoitua showta, mutta samalla myös se, että täällä ei oteta liian vakavasti, nautitaan olosta, ollaan tukena ja kannustetaan!

Oli todella jännittävää päästä esiintymään 10 vuoden esiintymistauon jälkeen, mutta kun lavalle pääsi, nautin siitä hirveästi, joten iso KIITOS tämän järjestämisestä!! Illan aikana paras hetki oli, kun kaikki kannustivat ja fiilistelivät toistensa esityksiä – ja tajusin kuuluvani tähän upeaan, lämminhenkiseen dancehallporukkaan! Sitä hetkeä vaalin, sillä aiemmista tanssiporukoista ei ole jäänyt vastaavia yhteenkuuluvuuden kokemuksia, päinvastoin ulkopuolisuutta ja kiusaamista. Siksi nautin dancehallista ja Viban Veeran järkkäämistä bileistä, joissa hän jaksaa muistuttaa siitä, kuinka dancehallin ydin on nauttia tanssista, jokaisen ollessa omanlaisensa.

Kaikki oli niin taianomaista, yhteisöllistä, kannustavaa, hyväksyvää, kaunista ja moitteettomasti järjesteltyä! Se oli ensimmäinen esitys viballa jota olin katsomassa, ja hurahdin ja rakastuin vibaan sillä sekunnilla kun esitykset alkoivat.

Joulunäytös oli menestys, ainakin oppilaan näkökulmasta. Oli ihana nähdä muiden ryhmien esityksiä ja päästä kokemaan yhteisöllisyyttä koko tanssikoulun kesken, sillä monia ryhmiä kohtaa harvoin.

Kiva kun kaikki saivat mahdollisuuden esiintyä taidoista tai tasosta riippumatta. 

Mahtava tapahtuma! Oli kiva päästä esiintymään omille läheisille ja näytöksessä oli alusta loppuun tosi hyvä tunnelma.